Verhalen uit de losse pols.

De Jurk Mag Uit vertelt een verhaal dat meereist door de tijd tot aan de dag van vandaag. Machtsverhoudingen. Intimidatie, geestelijke mishandeling: de alcoholverslaving. Diepe lichamelijke pijn als medicijn: de SM wereld.  

Vroeg of laat kies je, anders kiest het leven. 

Wil jij weten waar De Jurk Mag Uit over gaat?

‘Dit is het moment.’ 
Ze staat voor het raam in de serre. Ze kijkt naar hem. Zijn alcoholverslaving heeft haar levend begraven achter de elektrische poort van hun anderhalve hectare landgoed. De koude avond trekt de warme nevel uit de jacuzzi als een voile gordijn omhoog. Hij beweegt op het ritme van de bubbels. Ester draait zich resoluut om en loopt weg. Nu. Gaan. Ze neemt haar intrek in een huis op een verlaten, verwaarloosd vakantiepark in het noorden. Ze is alleen. Veilig.

Boodschappen. Tassen op de grond. Ze staat bij een verweerde bushalte, een auto stopt.
‘Hier stopt al jaren geen bus meer. Stap in. Ik breng je.’
En ze stapt in bij de onbekende man die ze in het afgelopen uur twee keer vluchtig had opgemerkt. Beheerst brengt hij haar naar zijn wereld van fysieke pijn, geestelijke misleidingen en lust. Ze voelt. Overgave. Gulzig slurpt ze de pijn, de extase op. Dompelt zich onder in anonimiteit. Niemand weet wie ze is. Langzaam krijgt ze het recht op een eigen bestaan terug.

De bel. Ze maakt de deur open. Zij hier? Met de politie? Oh mijn God, hij is dood.
‘Mevrouw, bent u Ester Zwart? Mogen we binnenkomen.’ Ze wachten niet op antwoord. Zij voorop. Alsof dit haar huis is.